Dit jaar vieren we 15 jaar Hamont-Achel Kom op tegen Kanker. Sta me toe even een kleine historiek te schetsen van de afgelopen 15 jaar. Tijdens een gezellige kaartavond in de lente van 2005 kwam Buurtvereniging de Sjekers uit de jeugdstraat op het idee “onze rommel eens op te ruimen”  We zouden eens een rommelmarkt organiseren, maar dan wel ten voordele van een goed doel, en dat werd dus het project: KOTK.  Er werd contact opgenomen met Hilde neven, districtcoördinatrice van de Vlaamse Liga tegen Kanker, Limburg. Na goed overleg en de nodige afspraken, startte de eerste rommelmarkt in onze eigen buurttent, alsook tezelfdertijd een garageverkoop in de jeugdstraat.  Het werd een gezellige en geslaagde dag met als eerste resultaat de opbrengst van 330 euro.  En meteen was er de motivatie om er de volgende jaren mee verder te gaan.  In 2006 besloot ook de wielerclub Hamont-Achel haar steentje bij te dragen en we konden toen al spreken van een grote rommelmarkt met garageverkoop. Dankzij de steun van de gemeente konden we in 2007 uitbreiden tot een tweedaags evenement met: rommelmarkt met randanimatie, garageverkoop, tombola en een fietszoektocht.  Ieder jaar opnieuw;  maar wat klein begonnen is, is intussen uitgegroeid tot een groot evenement.  Zo nam onze werkgroep in september 2012 ook de organisatie van de maandelijkse rommelmarkten in zaal de Burg over, en vanaf 2013 zijn we met onze 2-daagse activiteiten verhuisd naar de Posthoorn. Sinds 2016 neemt WTC de Bevers deel aan de Memorial Marinus van Kuringen, en in 2018 de fam. Freier met een benefietconcert.

Zo kunnen we met een goed gevoel terugblikken op zeer geslaagde actie ’s t.v.v Kom op tegen Kanker.

Dank je wel aan al onze sponsors die ons in deze 15 jaar gratis hun materiaal ter beschikking gaven, het is dank zei hun bijdrage dat we ieder jaar een grote tombola en allerlei activiteiten kunnen organiseren waarvan de opbrengst integraal gaat naar KOTK.

Dank je wel aan al onze vrijwilligers,  jullie zijn van groot belang , jullie vormen de drijvende kracht achter Hamont – Achel Kom op tegen Kanker.

Dank je wel aan de mensen die in de voorbije jaren in onze werkgroep zijn geweest, ik ga geen namen noemen, bang om er ééntje te vergeten,

Dank aan de buurtbewoners van de jeugdstraat, groenstraat en kleuterstraat voor hun begrip gedurende deze dagen, dank je wel.

Ondertussen is er ook een vernieuwde werkgroep en hebben we in 2018 een opbrengst van   18.389 euro kunnen overhandigen aan Yves Braeckman, manager Lokale Werking  Kom op tegen Kanker Limburg.

Nu in 2019 vieren we 15 jaar Hamont – Achel Kom op tegen Kanker met verschillende actie’ s met op zondag 17 maart een Lenteconcert in zaal de Posthoorn, kaarten reserveren kan bij Miet: 011/650748 – 0498281671 of bij Rina: 011/621177 – 0479208569

Op 20 april een Benefietconcert van fam. Freier in zaal de Posthoorn,

kaarten reserveren kan: …………………………………………………………….

Op zaterdag 4 + zondag 5 mei onze 2 daagse rommelmarkt met randanimatie, met het Ateljeke Kristina, deze heeft trouwens de sympathie gewonnen van de bekende kunstenares Rosemarie Lemmers. Zij verkreeg wereldwijde faam en maakte in het verleden al 2 kunstwerken voor het Nederlandse koningshuis. Zij heeft speciaal voor Kom op tegen Kanker Hamont-Achel haar eigen stand waar de kinderen kunnen kleien en M’ INC zorgt weer voor de kindergrime en glitter tattoos.

Zaterdag 11 mei en zondag 12 mei is onze garageverkoop Hamont – Achel. Deelnemersformulier te verkrijgen op 4 + 5 mei in zaal de Posthoorn.

Op zaterdag 28 september is de 4de Memorial Marinus van Kuringen.

Onze werkgroep hopen samen weer een mooi bedrag te mogen overhandigen op zondag 5 mei om 18.30h in zaal de Posthoorn waar jullie allen op uitgenodigd zijn en waar de cheque zal overhandigd worden door onze burgemeester Rik Rijken aan Yves Braeckman, manager Lokale Werking  Kom op tegen Kanker Limburg.

DJ. Kevin sluit die avond af met U vraagt …. Hij draait……

Gratis inkom & parking. Van harte Welkom.

Leave a Reply